February 28, 2012

Kampsuni uus võimalus

Osavad näpud suudavad korda saata imesid. Paljud inimesed viskavad katkise koiaukudega või väljavennud kudumi lihtsalt prügikasti. Moesalongis Teeme TeistMoodi see õnneks või õnnetuseks nii ei juhtu, siis alles hakkab õige disainiprotsess.

Väljaveninud kampsunist võib teha hoopis kleidi.





Mõnusast pehmest villasest kampsunist võib teha nii mõndagi. Näiteks kenad säärised. Natuke heegeldamist ja fantaasiat ning valmis need ongi - soojad ja loomulikult efektsed pilgupüüdjad.
Allesjäänud kampsunist saab pehme voodri õmmeldud kotile.






Kätte sattus üks vana kampsun, millel lugematul arvul auke. No nii hull asi ei olnud, kuid neid koiauke ikka oli. Ilusat lilltikandit hõlmal täienavad heegeldatud varrukaotsad. Kena ja soe kampsun jahedamateks kevadõhtuteks. Inimeste puhul loeb ju ka sisemine ilu, kampsunite puhul samuti. Hõlmaalust kaunistavad lipsuks seotud sõlmed.



February 23, 2012

Salongiõhtu 29.02 - setu pael

Juba järgmise nädala kolmapäeval (29.02) kell 17.30 saavad kõik huvilised tutvust teha Setu paela heegeldamisega. Võta kaasa heegelnõel ja villane lõng. Kui sul endal ei ole eelpoolnimetatud asju, siis leiame need ka salongist, selle pärast ei tasu tulemata jätta.
Boonusena saad maitsta Reeda suurepärast küpsetist, kohvi ja teed.
Oma osalusest anna teada erika.korge@gmail.com. Osalustasu 5 eurot..






Fotod blogist

February 17, 2012

Makrameest

Sel kolmapäeval toimus taas meeleolukas Salongiõhtu, kus harjutasime makramee põhisõlmi.
Makramee sõlmimistehnika ajalugu saab alguse 13 sajandil Araabiamaadest. Makramee tähendas algselt araabiakeelest tõlgituna "narmast", mis tulenes sellest, et araablased kinnitasid niimoodi sõlmides vanu lagunenud kotte. 14. ja 15. sajandil levis see tehnika tänu meremeestele Itaaliasse ja Prantsusmaale. Ka Hiina kultuuri ja rahvuspärandisse on makrameekunst jätnud oma jälje.
Nii on see vana sõlmimistehnika inimkonnaga käinud kaasa ajast- aega, olles vahepeal väga populaarne ja mõnel perioodil vajunud teiste kästööliikide varju.
Tundub, et 21 sajandil on makramee saanud taas uue hingamise ja makramee tehnikas tehakse väga ilusat käsitööd - lillepoti hoidjad, vöösid, käevõrusid ja kaelaehteid, seinakaunistusi, käekotte jne.
Makramee tehnikaks sobivad jute-, linased-, puuvillased ja muud nöörid. Head sõlmimist!













February 12, 2012

Sünnipäev - vilditud ehted

Taaskord hubane sünnipäev meie majas peetud. Sel korral oli maja noorte daamide päralt ja meisterdamise sooviks oli ehete viltimine. Et sõbrannade seltskonnal oleks tore, ei ole palju vaja - kuuma teed, maitsvat kooki ja meisterdamisvaheneid ning ka häid mõtteid.
Kes lahkus sünnipäevalt patsikummiga, kes prossiga aga kõige populaarsemad olid kõrvarõngad. Neid jõudis valmis kohe mitu paari.


Vana mantel väärib uut võimalust

Talv on piisavalt pikaks veninud, et vanast mantlist ära tüdineda. Sellisel juhul osutub tarvilikuks üks uuenduskuur. Muhu meistri käe all valminud nunovilditud kangas, millele on peale õmmeldud ja tikandiga kaunistatud Muhu mooni motiiv. Palju polegi vaja, kaunistatud saab krae, tasku ning nööbiliist.
Kui ka sina soovid endale tuunitud mantlit või jakikest, siis tule ja pea salongi perenaisega kübeke nõu. Valikus on mitmeid mooni ja rukkilille motiive, võimalik tellida ka enda soovi järgi.













February 9, 2012

Salongiõhtu 15.02 - makramee



Hubane Salongiõhtu toimub taas koos põneva meisterdamisega, Reeda küpsetise ja hea seltskonnaga! 15.02 kell 17.30 ootame kõiki vanu ja uusi sõpru, et harjutada makrameed.
Teeme läbi makramee põimimise põhivõtted. Materjal harjutamiseks kohapeal olemas.

Palume enda registreerida e-postiaadressil erika.korge@gmail.com

Osalustasu 5 eurot.




Foto

February 1, 2012

08.02 - sõbrale kaunid südamed

Teeme ettevalmistusi saabuvaks sõbrapäevaks!

Kas pole tore oma sõpru üllatada ühe taaskasutus-südamega?! Ohverdame mõne heleda triiksärgi ja teeme neist kaunid südamepadjakesed. Südamed kaunistame salvrätitehnikas ja kangast lillekestega. Kõik vajalik kohapeal olemas. Õpitoa maksumus 8 eurot, sõbraga koos tulles kokku 12 eurot. Tegevus sobib nii suurtele kui ka väikestele.

Õpitoa algusaeg on kell 17.30 aga liituda võib ka hiljem! Registreeri ennast ja oma sõber erika.korge@gmail.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails