April 28, 2013

Üks väike põrsas Lätist

Kiikla rahvamajas jäi silma üks tore takunöörist põrsas, mis oli kingituseks saadud Läti käsitöösõpradelt. Sellist põrsast on üsna lihtne teha. Täispuhutud õhupall katta PVA liimi ja ajaleheribakestega, viimase kihina takunööriga. Nina ja jalad valmistada käepärastest vahenditest, näiteks väikesest jogurtitopsist ning katta samamoodi takunööri ja PVA liimiga.

Käsitööpäev Kiikla rahvamajas

Tänane päev algas  väga vara. Võtsime Terjega suuna Ida-Virumaa poole. Meid oli MTÜ Maadami poolt kutsutud Kiikla rahvamajja kahte käsitöötuba läbi viima. Terje ülesandeks oli Kiikla naistele õpetada paeltikandit ja mina (Jaanika) juhendasis soutache õpituba.
Kõik kena-tore, hommik ilus, võileivad kaasas ja juttu jätkus kauemaks. Kontrollisime veel legendi, kõik üsna selge, esmalt peaks Kohtla-Järvelt läbi sõitma ja siis veel Kohtla-Nõmmelt, lihtne. Muudkui jutustasime, Terje on rahutute nüppude sündroom ja tema muudkui heegeldas, kui ühtäkki märkan märki... SILLAMÄE. Nii palju ma tean, küll, et peale Sillamäed tuleb ju Narva ja seega oleme päris palju õigest kohast mööda sõitnud. Õnneks oli Terjel tänapäevane arvutividin kaasas ja õige pea saime sotid selgeks, kuhu edasi -  õigemini tagasi peaks minema. Ikka muudkui jutustasime ja unistasime, olime üsna lähedal sellele, et oleksime ka Kiiklast rahulikult läbi sõitnud ja suuna Tartu poole võtnud. Viimasel meetril saime aru, et oleme oma sihtkohta pärale jõudnud.
Õnneks hilinesime kõigest 10 minutit ja õpitoad said alata.
Terje teatas juba autos, et täna võiks paeltikandit teha TeistMoodi kui tavaliselt. Tvaliselt tähendab seda, et õpitoas soovitakse võimalikult palju pisteid läbi proovida ja tulemuseks on proovilapp, siis Terje otsustas, et täna võiks teha vähem pisteid aga valmis saab kena kompositsioon. Tuleb tunnistada, et see oli väga hea mõte. Kangast oli täpselt nii palju, et hiljem saaks sellest teha, kas mündikoti, nõelapadja või midagi muud põnevat.
Suur tänu külla kutsumast. Sealkandis tehakse veel lisaks käsitööle maailma parimat nõgesesuppi.







April 13, 2013

Kevad südames - omanäolised kingitused

Salongis valmis vanadest teksapükste taskutest seinavaip ja selle kena vaiba omanikuks on lasteaiarühm, kes osalevad projektis, mille eesmärgiks on õpetada lapsi omavahel vägivallatult suhtlemalt, ehk siis vägivallatu lapsepõlv. Iga laps saab nimelise tasku ja sinna taskusse pannakse oma lemmikloom.


Nagu enamik inimestel nii on ka meil kevad südames. Tahaks juba näha tärkavaid lehepungi ja võililli. Meie juurest leiad ilusad kingitused emadepäevaks, kooli ja lasteaia õpetajatele või kellele iganes. Astu meie salongi sisse!

 Roosid lumes. Salongist leiad suurema valiku kauneid ehteid.
Tassid on leitud Uuskasutuskeskusest, sisse valatud meislasvahast küünal.

 Sellised kaunid mesilasvahast küünlad telliti pulma tänukingitusteks. Meile see mõte väga meeldis. Kui on soovi, siis saab tassikestele külge ka kenad tänusildid.

April 5, 2013

Meeleolukad sünnipäevad

Eelmisel nädalavahetusel oli meie salong lõbusate seltskondade päralt. Sünnipäevlapse sooviks oli ühel õhtul valmistada oma sõbrannadega albumeid ja teisel õhtul käekotte.
Lõbusad inimesed, käsitöö ja maitsvad snäkid sobivad kenasti kokku. Kuigi kõrgendatud meeleolus juhtus ka väikseid apsakaid, nagu näiteks albumi puhul tagumise kaane kaunistamine esikaane asemel. Õnneks suhtuti sellesse ühiselt humoorikalt ning tõdeti, et kõik siin elus peabki kena olema, ka albumikaane tagumine külg.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails