Eelmisel nädalal kolmapäeval oli kõigil huvilistel võimalus tutvuda seebitegemise saladustega, mida käis tutvustamas Terje http://www.hobipunkt.ee/ e-poest. Kaasas kõik vajalik seebivalmistamiseks - kaal, mikser, seebikivi, surnumere muda, hea oliivõli, eeterlikud õlid jne. Kõik osalejad veendusid, et seebitegu ei olegi nii keeruline, kui alguses tunduda võib. Suureks üllatuseks saab seepi teha ka keetmata. Kel keemiatunnist meeles, see teab, mis juhtub, siis kui veele lisada seebikivi (vastupidi ei tohi :-)!). Kes soovib jõuludekingitusteks ise seepi teha, siis selleks on just nüüd õige aeg, sest keetmata seep peab jahedas kuivas kohas neli nädalat seisma ja "laagerduma".
Mõnusaid seebiretsepte leiab raamatust "20 kodus valmistatud seepi" ja http://www.hobipunkt.ee/ kodulehelt. Head meisterdamist!
No comments:
Post a Comment