March 5, 2012

Taaskasutus ja trendika kandekoti õpituba 29.03.12 kell 17.30-20.00

Kevadel tabab paljusid inimesi vastupandamatu soov suurpuhastust teha. Sellega kaasneb see, et kokku pakitakse suur kogus hilpe, mida enam ei vajata ning seatakse sammud uuskasutuskeskuse või mõne muu vanakraami koguva asutuse poole. Mõnes mõttes on see pea liiva alla peitmine. Ühest küljest vabanetakse soovimatust kraamist ning teisest küljest ei huvita enam kedagi, mis neist asjadest tegelikult edasi saab.
Paljudest asjadest ilmselt ei saagi midagi ja keegi neid enam kanda ei soovi. Isegi kui neil rõivastel pole koiauke või plekke, mis pesemisvahendile ei allu. Need asjad on lihtsalt moraalselt vananenud ja neid ei aita "kerge tuunimine". Mida siis teha?
Sellisel juhul tuleb rõivaesemesse suhtuda kui riidetükki ning sellest hoopis midagi muud õmmelda. Nii sündis armas kotike, millega näiteks teatrisse minnes vahetuskingad kaasa võtta. Vaja läks vana sametist dressipluusi, ajast ja arust naistesärki ja ühed laste puuvillased püksid. Esmalt eemalda kõigilt esemetelt lukud ja nööbid ning hoia need alles, kindlasti leiab neile kasutust. Dressipluusi soonikääred on samuti tänuväärne materjal.
Dressipluusi kehaosast sai koti põhiosa, pükste sääreosadest kotisuu ja sangad ning särgikangas sobis voodriks. Allesjäänud dressipluusi varrukatest sai õmmeldud veel ka dressipüksid 2-3 aastasele poisile.
Päris kena saak või mis?

Tule trendika kandekoti õpituppa 29.03 kell 17.30- 20.00 ja teeme koos samasuguse vahva koti.

Disanime unistuste koti, valmistame lõike ning õmbleme kokku ja dekoreerime trendika kandekoti. Õpituba sobib ka algajale õmblejale. Osalustasu 12 eurot. Võta kaasa meeldivaid puuvillaseid kangaid. Mõtle ka taaskasutusele, eriti hästi sobivad vanad meeste triiksärgid ja muud riideesemed. Registreeru õpituppa erika.korge@gmail.com













Idee, teostus ja fotod http://www.jaanushka.blogspot.com/




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails