October 14, 2013

Amigurumi ehk lihtsalt heegeldatud mänguasjad

See on lugu sellest, kuidas lugemisoskus ei tähenda veel seda, et loetust aru saadakse. Ehk siis, kuidas ühel päeval Jaanika arvas, et võiks taas katsetada midagi uut ja soetas raamatu "Muinasjutulised mänguasjad".

Raamatu autor Triin Mihkelson kirjutab oma raamatus, et  amigurumi on pärit Jaapanist (nagu ka origami, kanzashi  ja paljud muud käsitööd), on mõeldud väikeste loomade või muude tegelaste valmistamiseks. Ami tähendab jaapani keeles heegeldatud või kootud ja niugurumi täidetud mänguasja.

Raamat igati tore ja lihtsas keeles kõik lahti seletatud. Aga tuleb siiski tunnistada, et Jaanikal on hirmus vastumeelsus juhendite vastu. Loe, kuidas tahad, aga eestikeelest aru ei saa ja nii on see iga juhendiga, mitte ainult heegeldamisega.
Vabakäega heegeldades sai valmistore nukk, mis juhendis olevast nukust siiski palju suurem ning jalad-käed erisuurustes, aga muidu igati vahva tegelane ja uue omaniku poolt heaks kiidetud.


Tuleb tõdeda, et heegeldamine on mõnus käsitööliik, mida saab segamatult harrastada erinevates kohtades - bussis-trammis, arstikabineti ukse taga, kodus mugavalt diivanil ja veel paljudes olukordades. Erinevalt õmblemisest või paberitöödest ei vaja palju ruumi ja koristada on ka kordades vähem. Paned oma kaks tokki lõnga ja nõela kokku ning tuba on korras.

Kui soovid kohe ise imelisi amigurumi mänguasju valmistada, siis oled oodatud laupäeval 19.10 kell 11.00 õpituppa, mida viib läbi meie käsitöösõber Eda Raplast Nobiina toast. Täpsema info leiad meie õpitubade kalendrist.
Fotodel tema poolt valmistatud loomakesed. 




Kes juba ise hästi amigurumi kunsti valdab, siis Eda soovitab sellisest kohast ideid ja  mustreid piiluda  Amigurumi Patterns.net
Head heegeldamist!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails