September 1, 2010

Rohkem uut ja natuke vana

September on nagu teine esimene jaanuar aastas. Nii palju uusi algusi ja uusi lubadusi. Lapsed lähevad kooli ja lubavad vanematele või vähemalt iseendale, et sel aastal hakkavad nad hästi õppima ja koduseid ülesandeid tegema, spordiklubid ja telekanalid alustavad uue hooajaga, mis on täis taas uusi ja huvitavaid programme. Ja ega saa meiegi sellest rongis maha jääda. Septembrist alustame meiegi uue ja huvitavaga ning jätkame juba tuttavaks saanud tegevustega.

Septembrist alustame taas õpitubadega. Plaanis on palju toredaid kursuseid nagu heegeldamine, lapitöö, pakutrükk, makramee, tikkimine, viltimine, organzalilled. Loomulikult ei saa me ilma taaskasutuseta. Näiteks õmbleme vanadele kardinatele peale organzalilli, villased vanutatud kampsunid kottideks-kätisteks-sallideks või hoopis diivanipatjadeks. Villased mantlid lõikame tükkideks ning teeme neist erilised prossid kingiks sõbrannale ja iseendale rõõmuks. Tuunime seelikuid-kampsuneid. Seelikutele saab tikkida mustreid, õmmelda peale heegeldatud lillekesi, kampsunid saab teha lühemaks, lisada pitsi, tikkida mustreid peale. Teeme kõike seda ja muudki, mis tuunimist vajab.

Ootame ka algajaid õmblushuvilisi. Õpetame selgeks põhitõed ning aitame sind asjade valmistamisel. Olgu selleks esimeseks tööks siis seelik või püksid.

Eesti on käsitöörahvas ning meie tähistame seda sellega, et hakkame ühiselt heegeldama. Iga kord kui tuled Salongiõhtule, töötuppa või astud meile lihtsalt tänavalt sisse, on Sul võimalus heegeldada üks või mitu lillekest. Kui lillekesi on piisavalt valmis heegeldatud, siis heegeldame need pleediks. Niimoodi koos heegeldatud pleedid anname heategevuseks. Meie poolt on lõngad, mustrid ning leiame ka heegelnõelu. Sellest saab alguse Ühteheegeldamine.

15. septembril alustab Salongiklubi. Koos hakkame käima kolmapäeva õhtuti. Iga kord kui koos käime, heegeldame Ühteheegeldamise lillekesi, alati on üks tuunimise projekt ning viimaks õpetame ka midagi uut. Salongiõhtule saad registreerida meili teel: erika.korge(at)gmail.com või helista salongi telefonile 6505101. Kohalkäimise tasu on 50kr.
Esimesel korral teemegi lillekesi, tuunime kampsuneid ning räägime oma plaanidest. Võta kaasa kampsun, mida tahaksid veidi ringi teha ning jämedam heegelnõel (mis sobiks villase lõnga heegeldamiseks, nr 3)

22. septembri Salongiõhtul tuunime seelikuid ning anname koledatele keemilisepuhastuse riidepuudele uue kuue. Võta kaasa traadist riidepuid ning seelik, mida muuta tahad.

Oma plaanides pole me unustanud ka lapsi. Siin saate käia tähistamas oma tähtpäevi. Koos teeme käsitööd ja meisterdame vahvaid asju. Teeme mõne igavaks läinud t-särgi põnevamaks või teeme ühest särgist hoopis mitu päris uut asja.

Ärme lase sügisel end masendada ning teeme selle rõõmsaks toreda seltskonnaga ning käelise tegevusega.

4 comments:

  1. Kas nendel koosviibimistel kolmapäeviti on ka mingi kindel alguskellaaeg?

    ReplyDelete
  2. Salongiklubi kokkusaamised algavad kell 18. 00 kolmapäeviti (alates 15. september 2010) aadressil Tulika 19, Tallinn

    ReplyDelete
  3. Kui seda vanaema lilleaeda õpetama hakkate, siis tuleks küll hea meelega õppima :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails