January 10, 2010

Vildist ripatsid: nukuke

Mul sai valmis üks pisike vildist nukuke. See väike ripatsina kasutatav nukk sobib näiteks mobiiliripatsiks, võtmehoidjaks või koti luku külge. Kindlasti veel rohkelt kasutusvõimalusi, nimetage veel mõned!
Panen siia õpetuse ka, et Teil oleks lihtne ja mõnus endale selliseid armsaid nukke teha. Näiteks väikesele tüdrukule kingituseks, sõbrannale üllatuseks või iseendale vaatamiseks!
Ma ise arvan, et sellise nuku tegemine käib kategooria - vanast uus - alla. Ja seda sel põhjusel, et vilt, mida kasutada võib olla lõigatud vanast vanunud kampsunist, vildijäägist või muust villasest kangast. Pisut nööri on kodus kindlasti olemas, kuid võib vabalt kasutada ka villasest lõngast tehtud näpunööri. Puupärlid ostsin Tiimarist (jälgi, et oleksid suure auguga). Vaja on liimi ja tikkimiseks niiti-nõela.
Nuku kleidi kuju on kolmnurkne - ülevalt umbes 2cm laiune ja altservast 4,5cm. Kehaosa kõrgus 4cm.
Lõika keha jaoks kaks kolmnurkset vilditükki.
Mõõda nöör käte jaoks - minul oli 22cm, murra kaheks ja tee kumbagi otsa sõlmed
Mõõda nöör jalgade ja riputusaasa jaoks - minul oli 70cm, murra pooleks ja tee kumbagi otsa sõlmed (need on siis jalad).
Pane nöörid nuku keha sisse nii, nagu pildil. Lisa jalgade nööri teise otsa puupärl ja tee sõlm ülespoole puupärlit.
Pane kaks kehapoolt vastamisi ning liimi PVA liimiga kokku (nöörid peavad ka sisse jääma käte ja jalgade õigesse kohta). Võib ka ilma liimita teha ja koha asuda kleidi õmblemise juurde. Mina tikkisin ääred läbi. Võib lisada pitse, litreid, nööpe, erivärvi tikandit.
Ilus tuleb!

NB! Facebookis on avatud nukupiltide võistlus! Ole Facebookis ja hakka Käsitöösalongi "Teeme TeistMoodi" fänniks.
Õpetuse lisas: Terje

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails